Fenomeen The Final 16 keert terug met topatleten op de fightcard tijdens Spike presents: WFL – The Final 16

Spike presents: WFL – The Final 16, 29 oktober, TopSportCentum Almere en live op Spike

Op zondag 29 oktober halen Spike en World Fighting League het fenomeen The Final 16 terug naar de ring. Zestien topatleten staan tegenover elkaar op het spectaculaire kickboksevent Spike presents: WFL – The Final 16 in TopSportCentrum Almere, tevens live te zien op Viacom-zender Spike. Naast de legendarische headliner Melvin Manhoef vs Remy Bonjasky maken Spike en WFL nu de fightcard van The Final 16 bekend. Kaarten voor Spike Presents: WFL – Final 16 live zijn te koop via Ticketmaster.

Het Spike Presents: WFL – The Final 16-toernooi is geïnspireerd op de Final 16 van de K-1, waar alleen de grootste kickboksers ter wereld aan deel mochten nemen. Nederlandse kickbokslegendes zoals Peter Aerts, Semmy Schilt, Ernesto Hoost en Remy Bonjasky hebben de Final 16 van de K-1 meerdere keren gewonnen. Het is de ambitie van Spike en WFL om dat niveau en die beleving van kickboksen weer terug te halen naar Nederland met de nieuwe generatie topsporters in kickboksen. Voor het Spike Presents: WFL – The Final 16-toernooi zijn de beste talenten geselecteerd om deel te nemen aan de line-up van 29 oktober voor een aaneenschakeling van spectaculaire kickbokspartijen.

Fightcard The Final 16*:

• Andrei Stoica
De Roemeense superster Andrei Stoica (Mister KO) heeft meer dan 30 KO’s op zijn naam staan en een winning streak van 8 partijen. Stoica beschikt over supersnelle en harde combinaties waarmee hij zijn tegenstanders vroegtijdig naar het canvas jaagt en wordt daarom gezien als één van de grootste kanshebbers om The Final 16 te winnen.

• Murat Aygun
Murat Aygun is de talentvolle protegé van kickbokslegende Peter Aerts. Op het vorige WFL- evenement stond Aygun in de hoofdpartij tegen de ervaren Errol Zimmerman. Nadat Aygun acht tellen te verwerken kreeg, herpakte hij zich en wist de partij alsnog winnend af te sluiten met een geweldige prestatie als WFL Heavyweight Champion.

• Fred Sikking
Spectaculaire atleet, gaat altijd all-in en geeft het publiek waar voor zijn geld. Zijn laatste partij op WFL #5 heeft hij op zeer overtuigende wijze gewonnen door zijn tegenstander binnen twee minuten KO te slaan. Het resultaat: een staande ovatie van het publiek en plaatsing voor The Final 16.

• Brian Douwes
Brian Douwes behoort al jaren tot de gevestigde orde met overwinningen op o.a. Rico Verhoeven, Jamal Ben Saddik en Hesdy Gerges. Douwes is de huidige WFL 95KG Toernooi kampioen en is daarmee automatisch geplaatst voor The Final 16.

 • Boy Boy Martin
Een van de meest gevreesde tegenstanders is de Jamaicaanse Boy Boy Martin. Met zijn orthodoxe vechtstijl en enorm incasseringsvermogen is hij een enorme kanshebber om de prestigieuze Final 16 op zijn naam te schrijven.

• Tarik Khbabez
Tarik Khbabez wordt gezien als een van de grootste talenten van dit moment. Hij behoort niet voor niets tot een van de sparringpartners van Badr Hari. Van zijn circa vijftig partijen heeft hij er slechts zes verloren. Hiermee is hij dus een geduchte tegenstander en waardig deelnemer van The Final 16.

• Fabio Kwasi
Het supertalent van Mike’s Gym dat wordt getraind door niemand minder dan Mike Passenier. Fabio Kwasi is pas 21 jaar, de huidige WFL Heavyweight Toernooi kampioen en heeft van zijn 40 partijen er 35 gewonnen. Fabio behoort echt tot de nieuwe generatie atleten en wordt in de wandelgangen gezien als een van de allergrootste talenten van dit moment.

• Sam Tevette
Dat Sam Tevette kan incasseren was te zien tijdens zijn partij tegen Marcello Adriaansz (WFL #4). Het was een partij waar beide atleten tot het uiterste moesten gaan voor de overwinning. Nadat Sam acht tellen te verwerken kreeg, sloeg hij zijn tegenstander enkele ogenblikken later KO. Een prestatie wat het publiek wel kon waarderen.

• Reduoan Cairo
Redouan Cairo legt elke tegenstander het vuur aan de schenen. Met zijn uitermate goede conditie, snelle combinaties en harde stoten kan hij zijn tegenstanders elk moment van de wedstrijd naar het canvas sturen.

• Henriques Zowa
Zowa brengt met zijn 75 partijen heel wat ervaring mee de ring in. Met overwinningen op onder andere Ismael Londt en Danyo Ilunga zou hij dit toernooi voor grote verrassingen kunnen gaan zorgen.

• Serkan Ozcaglayan
Onderschat de Haagse Serkan Ozcaglayan niet. Hij is pas 23 jaar en staat nu al bekend om zijn Knockout Power. Van zijn 35 partijen heeft hij er 29 op KO gewonnen. Deze geweldige statistieken zijn dan ook niet onopgemerkt gebleven en hebben hem een plaats in de Final 16 opgeleverd.

• Levi Rigters
Een ander jong talent die zich mag gaan meten met de gevestigde orde is Levi Rigters. Naast harde stoten beschikt hij ook over een gevaarlijke hoge knie waarmee hij menig tegenstander naar het canvas jaagt.

Melvin Manhoef vs. Remy Bonjasky
De absolute headliner en afsluiter van Spike presents: WFL – The Final 16 is de partij waar iedereen naar uitkijkt: Melvin Manhoef vs. Remy Bonjasky. Bonjasky maakt zijn officiële comeback, Melvin Manhoef neemt afscheid van het kickboksen. Dat belooft een bloedstollende partij te worden zoals alleen in de WFL-ring kan plaatsvinden, want verliezen is voor beide geen optie.

The Final 16
Van oorsprong is The Final 16 het meest prestigieuze en populairste kickboksevenement ter wereld. Het hele jaar door worden er kwalificatietoernooien georganiseerd, waarbij de winnaars van die toernooien zich plaatsen voor The Final 16. Deelname aan The Final 16 kan alleen door het winnen van een zwaar kwalificatietoernooi waarbij een atleet twee wedstrijden op één avond moet winnen of door het ontvangen van een van de twee “Wildcards” uitgegeven door WFL. Dit kan bijvoorbeeld door middel van publieksstemmen of door de uitzonderlijk goede prestaties van de vechter.

De winnaars van The Final 16 plaatsen zich automatisch voor Spike presents: WFL – The Final 8 in 2018, waar op één avond wordt bepaald wie de beste kickbokser is. Dit betekent naast een flinke winstbonus, ook eeuwige roem en is de status als legende van de sport binnen handbereik.

Spike presents: WFL – The Final 16 vindt plaats op zondag 29 oktober vanuit Topsportcentrum Almere. Fans kunnen hun tickets bemachtigen via www.worldfightingleague.comViacom-zender Spike zendt The Final 16 en headliner Melvin Manhoef vs. Remy Bonjasky tevens live uit op televisie. Mis dit legendarische toernooi niet!