Spike gaat samenwerking aan met World Fighting League

World Fighting League-events vanaf nu te zien op Spike

Viacom-zender Spike en de Nederlandse vechtsportorganisatie World Fighting League (WFL) van viervoudig MMA-wereldkampioen Melvin Manhoef hebben de handen ineengeslagen. Spike en WFL hebben samen één doel: aanstormend en gevestigd Nederlands vechtsporttalent presenteren aan vechtsportliefhebbers en het brede publiek. De samenwerking komt onder meer tot uiting in het organiseren en uitzenden van World Fighting League-events. Het eerste event dat Spike gaat uitzenden is Spike presents: World Fighting League #5: “Champion vs Champion” en vindt plaats op zondag 23 april in TopSportCentrum te Almere. Binnenkort wordt bekendgemaakt wanneer de fights op Spike te zien zijn.

Maurice Hols, General Manager Viacom Benelux: 
“Spike heeft in World Fighting League een lokale partner gevonden die het net zo belangrijk vindt om aanstormend en gevestigd Nederlands vechtsporttalent onder de aandacht te brengen en te ondersteunen. De samenwerking met WFL sluit aan bij de voorliefde van Spike voor kickboksen en MMA en de ambitie om vechtsport meer bekendheid te geven in de Benelux. We zijn er trots op dat Spike naast Bellator MMA, nog meer topsport en martial arts kan laten zien aan onze doelgroep.”

Melvin Manhoef, oprichter World Fighting League:
Wij zijn blij dat we met een partij als Spike onze krachten kunnen bundelen, om zo het WFL-platform naar een nog hoger niveau te brengen. We kijken daarom ook met vol vertrouwen uit naar de samenwerking met Spike, wat ons in staat stelt nog meer evenementen te organiseren en meer vechters de exposure te kunnen geven die zij verdienen.”

Op zondag 23 april vindt World Fighting League #5: Champion vs Championplaats in TopSportCentrum Almere met 3 tournaments8 Super Fights en de afscheidswedstrijd van Rodney Faverus Glunder. Met onder andere op de WFL Fightcard: Michael Duut vs Fred Sikking, Ilona Wijmans vs Anissa Haddaoui en het debuut van niemand minder dan Errol “The Bonecrusher” Zimmerman. De deelnemers van de toernooien behoren tot de allerbeste in hun gewicht en zijn zeer aan elkaar gewaagd. Ze zullen dan ook tot het uiterste moeten gaan om twee partijen op één avond te winnen om de WFL Tournament Champion-titel te bemachtigen. Voor kaarten en meer info: www.worldfightingleague.com

Over Spike
Spike is onderdeel van Viacom International Media Networks en biedt toonaangevend entertainment met een scherp randje, zoals Lip Sync Battle, Ink Master, Taken, The Magicians, Kingdom en Face Off. Met Spike presents brengt Spike de vechtsport dichterbij het publiek met het toonaangevende Bellator MMA, waarin ‘s werelds beste vechters het tegen elkaar opnemen in de ring, World Fighting League waar Nederlands vechtsporttalent een podium krijgt en documentaires over de beste Nederlandse vechters. Spike is in het grootste deel van Nederland 24/7 gratis te ontvangen. Kijk Spike 24 uur, 7 dagen per week bij KPN, Telfort, XS4ALL, KPN Play en Glashartmedia op kanaal 13, Ziggo kanaal 16, Caiway kanaal 18 en T-Mobile Thuis kanaal 19. In België is Spike van 21.00 uur-02.30 uur te zien bij o.a. Telenet op kanaal 31 en bij Proximus op kanaal 134.