Reglementen & Competities

Onder leiding van de grote legende Melvin Manhoef worden er door WFL (World Fighting League) al twintig jaar evenementen georganiseerd. Sinds vijf jaar doet WFL dit op een grootschalige en professionele manier. WFL staat in Nederland bekend om zijn grote evenementen wat betreft Boksen, MMA en Kickboksen. Daarnaast wordt er meerdere keren per jaar Boxing Influencers georganiseerd waarbij bekende Nederlanders de ring in stappen om het tegen elkaar op te nemen. Hiernaast organiseert WFL de WFL Competition voor de professionals (A-klasse) en New Talents Fighting League Competition voor de amateurs (B, C, N & J-klasse).

WFL Competition

Met de WFL Competition zet World Fighting League de nieuwe standaard. Vanaf nu organiseert WFL elke twee weken een spectaculair streaming event! De WFL Competition is in het leven geroepen om de professioneel kickboks atleten (A-klasse) op een veilige manier continuïteit en exposure te bieden in deze lastige tijd.

WFL wil de kickboks- en MMA-sport professionaliseren en vereenvoudigen door middel van duidelijke afspraken. WFL doet dit op een verantwoorde manier door de wedstrijddagen voor nu zonder publiek te organiseren, voor de veiligheid iedereen te testen en te werken met professionele atleten met een NOC NSF Topsportstatuss.  36 topatleten, 3 gewichtsklassen, 12 atleten per gewichtsklasse, die allemaal tegen elkaar uit zullen komen. Dus 11 partijen per atleet!

Het WFL Competition seizoen 2021-2022 bestaat uit ‘’11 Rounds’’. Het aantal partijen of Rounds is afhankelijk van het aantal deelnemers per gewichtsklasse. Heeft de competitie 12 deelnemers? Dan zullen er 11 partijen of te wel 11 Rounds worden gestreden,  zodat iedere deelnemer tegen elkaar is uitgekomen.

Midden het competitie seizoen na Round 5, dus als alle atleten 5 partijen hebben gedraaid, wordt de tussenstand opgenomen. De vier topscorers van dat moment, zullen het tegen elkaar opnemen om te strijden voor de Champion of the Season 2021 prijs. Aan het eind van de WFL Competition zal er na Round 11 weer een viermans toernooi plaatsvinden. Hierna zal de ultieme WFL Competition Champion van het competitieseizoen 2021-2022  worden bekroond!

Tijdens de partijen wordt het 10 Point Must scoresysteem gehanteerd, punten worden verdiend op basis van: op 1 een Knockdown, op 2 schade, op 3 Hits- & Kicks Landed, op 4 Aanval & Agressie en op 5 Spectaculaire Technieken. De puntentelling van de competitie is gelijk aan die van De Eredivisie, 3 punten bij winst, 1 punt bij een gelijke stand en 0 punten bij verlies. Bij een gelijke stand aan het eind van de competitie worden Punch-Punten van kracht, 3 Punch-Punten bij een KO in de eerste ronde en 2 punten bij een KO in de tweede ronde. Wie aan het eind van het seizoen bovenaan staat mag zich de WFL Competition Champion seizoen 2021 – 2022 noemen!

Daarnaast organiseert WFL dit seizoen twee viermans toernooien, één voor de winterstop en één aan het eind van het seizoen 2021 – 2022.

New Talents Fighting League

Om aanstormend en jong talent beter te ondersteunen en een platform te bieden is de New Talents Fighting League (NTFL) Competitie in het leven geroepen, hierbij volgen we de nieuwe kickboks talenten van de toekomst (B, C, N, J- klasse) tijdens hun weg naar het worden van een pro. Bij een succesvolle afronding van het NTFL traject, kunnen zij op een veilige manier doorstromen naar het worden van een professioneel atleet in het kickboksen (A-klasse). Zij maken dan kans om mee te strijden in de WFL Competition!

Bij andere organisaties is het voor het publiek moeilijk te volgen welke partijen er dan plaats vinden. Er vinden partijen plaats maar waarom en wanneer het een titelgevecht is, is niet duidelijk. Wanneer mag iemand A-klasse partijen vechten en tot wanneer blijft iemand B-klasse? De journey tot een bepaald succes is heel belangrijk. Dit zorgt niet alleen voor binding met het publiek maar ook voor transparantie binnen de sport.

Vanuit deze gedachte is er een nieuw concept gevormd namelijk een jaarlijks terugkerende landelijke competitie. Deze NTFL competitie is verdeeld over Nederland en er worden 8 evenementen georganiseerd. Tijdens deze evenementen zullen atleten strijden om de beste te worden binnen hun categorie en gewichtsklasse. Door een natuurlijke doorstroom van atleten zorgen we dat op het gebied van doorstroming er een gelijkwaaardige indeling gemaakt wordt van de verschillende klassementen. Dat waarborgt de veiligheid van alle atleten. Door deze competitie op deze manier op te zetten zorgen wij voor een veilige omgeving in deze sport. De ervaring die nu wordt op gedaan tijdens deze competitie, zorgt er ook voor dat de atleten beter voorbereid gaan zijn voor een toekomst aan de top.

Aanmelden

WFL lanceerde in 2020 het eerste competitie jaar van de WFL New Talents Fighting league. Omdat 2020 het eerste jaar is kan je je tot 1 februari 2020 aanmelden via de website (www.wfltickets.com) onder het kopje aanmelden. Indien er genoeg inschrijvingen binnen een klassementen en gewichtsklasse zijn, start de competitie. De deelnemers worden telefonisch of via de mail benaderd om op de hoogte gesteld te worden om  deel te nemen aan de competitie

Na 1 februari 2020 kan je je inschrijven voor de talentdagen van 2020. Op deze dagen kan je je kwalificeren voor de competitie van 2021.